Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De blinda

Hur gestaltar sig den kreativa tomheten?

Är det den ärolösa unga mannen med ett outhärdligt tvivel till sin egna förmåga som förkroppsligar den?

Eller kan det var den talangfulla karriärskvinnan som ständigt letat efter kärlek men bara funnit framgång?

Kan det vara den utmärglade gatukonstnären vars starka tro på sin egen konst vilselett honom till dunkelt och fattigt liv?

Tvivlet dödar hoppet och framgången dödar kärleken, om inte drömmen dödar oss först.




Fri vers (Fri form) av Fredrik Ehnberg
Läst 26 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-28 21:58



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vissa förhärligar tvivlet. Jag tillhör inte dem.
2024-03-29

  Koppartråd
Hm, ja klyschor är ju klyschor av samma anledning som drömmar är drömmar - de existerar för att de sällan förändras. En dröm som går i uppfyllelse ger bara plats till en annan dröm - nästan som att drömmar kräver att endast få finnas i huvudet och inte i verkligheten.
Se som du fick mig att tänka! Tack för dina ord.
2024-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Ehnberg