Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KOM, LUGN

Kom, lugn över stormhärjat land

Kom, frid som är balsam för själen

Kom, sommarbris längs frusen strand

och solsken som tinar upp tjälen

 

 

Förödelse uppstår så lätt

där lavan har tillåtits flöda

Och vanmakten har ju sitt sätt

att bryta ned psyket och döda

 

 

Till Golgata ilar jag då

Till Gilead, där balsam finnes

Det där Jesu blod plånat ut

det drar jag mig inte till minnes

 

Så lägrar sig lugnet på nytt

och Fadern har hört mina böner

I hjärtat har hoppet nu grytt

Han handlar med oss som med söner

 

Kom, fågelsång runt detta hus

Må svalor högt uppe sig svinga

Kom, budbärare med Hans ljus

som Guds tröst i natten vill bringa

 

LARZ GUSTAFSSON 29/3 2024




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 57 gånger
Publicerad 2024-03-30 06:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP