Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Jag ringde dig igår men du svarade inte." "Nej, jag låg i badet och hörde inte signalerna. Sedan glömde jag av det och det blev för sent." "Du hade ingen lust att prata med mig, va?" "Det också. Kanske främst det." "Varför det? Vad är det jag har gjort?"


Matt efter mat

Ett par tallrikar
en helt utan mat
en annan med rester kvar
parallella bestick lagda på
och två tomma glas med fingeravtryck

En brödbit kvar i en korg
smör i en liten bytta bredvid
peppar och salt i kar
en duk i rynkor
och två nyss utblåsta ljus

En rinnande kran
skum i hon
fötter fram och tillbaka
grytor och kastruller med lock och slev
och en disktrasa som vrids ur

En eftermiddag efter middag
där ute ett stilla kallt regn
med sjungande granne bak vår vägg
kraxande skator på balkongräcket
och en katt i fönstret mittemot




Fri vers av Sape VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2024-04-07 10:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sape
Sape VIP