Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


TÄNK ATT JUST JAG

Tänk att just jag fick nåd att komma

fram till nådens sköna tron

Tänk att Gud nalkas mig med nåden

uti Egen hög person

Jag blev av Gud förklarad värdig

när jag gav respons i tro

Nu är jag friköpt och rättfärdig

och har ljuvlig frid och ro

 

Tänk att just jag fick nåd att bli en

helt ny skapelse i Dig

Tänk att just jag får äga friden

att Du helt förvandlat mig

Det är en nåd som är ofantlig

Ja, en ynnest stor och rik

Jag får likbildas med Honom

så att jag blir Honom lik

 

 

Tänk att just jag fick bli ett Guds barn

Jag som förr var ateist

Visst är det kamp och strid emellanåt

men det blir aldrig trist!

Ty gärningar är förberedda

och dem vandrar jag uti

Hans barn blir aldrig förbisedda

I Hans nåd får vi förbli

 

 

LARZ GUSTAFSSON 7/4 2024

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 49 gånger
Publicerad 2024-04-07 16:05



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Fint i förvissningen om hur tron blir det som bär, genom allt, trots allt.
2024-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP