Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vägmärken


Jag ser Helgmålsringning på teve
som sänds från Frustuna kyrka i Gnesta.

Prästen berättar att det var här
som Dag Hammarskjöld konfirmerades
den 30 juli 1921.
Det var dagen efter hans sextonde födelsedag.

Och just i detta nu är ett barnbarn
på väg hem från en konfirmandresa
till S:t Albans i England.

Prästen talar om påskens vittnen.
Dag Hammanskjöld skulle bli ett av dem
för efter hans död i september 1961
fann man i hans bostad i New York
ett manuskript med titeln Vägmärken
som utgavs som bok.

Den boken köpte jag för länge sen
och den har fått många understrykningar
som har tröstat och hjälpt mig
många gånger under livets gång.

Prästen läser nu ur boken bland annat följande:

Jag vet ej vem - eller vad - som ställde frågan.
Jag vet ej när den ställdes.
Jag minns ej att jag svarade.
Men en gång svarade jag ja till någon - eller något.

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-04-09 08:15



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tack för att du bjuder på detta. blir sugen på att läsa boken. Min mans farfar fjällvandrade med Dag Hammarskjöld. Ett roligt minne som min svärfar brukar berätta om.
2024-04-24

  Sparvögat VIP
Så fint dina ord berättar ~
Tack för att du delar med dig
av visdomens källa…
2024-04-13

  Öknens Ros VIP
Har boken, läst den och blev överraskad av hans poetiska ådra. han var en djup filosof med många tankar om livet och människorna.
2024-04-10

  Marita Ohlquist VIP
Livets vägmärken, tänker jag, som vi så väl behöver för att komma vidare.

2024-04-10

  Respons VIP
Fina rader!
2024-04-09

  Bibbi VIP
Uppskattar mycket.
2024-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP