Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland går det trögt men därinne bland bråten finns en ren och osläckbar låga


Mitt liv som deg

Jag drar runt.
Sinnet maler strunt.
Släpar fötterna steg för steg.
De förflyttar två stolpar och en deg
- två ben och en kropp.
Längst opp en vajande knopp.

Jag önskar vara bekväm med denna situation,
vara tillfreds som ett enkelt hjon
Men i denna värld, inte en chans
att hitta så lättvunnen sans.
Och, att vara bekväm i denna otur,
är att leva som ett djur,
som enbart i det världsliga böka,
medans vår egentliga uppgift är att söka
och finna att därinne i degens övre regioner
finns denna vetskap om djupare dimensioner:

Hur degen än knådas och sötas,
eller skållas, skärs och blötas
finns därinne något som i alla väder
förblir oberört och är detsamma oavsett kläder.

När jag som barn omhändertogs
och som ung emot världen slogs
ja, i vartenda andetag,
även när jag fyller hundra en dag,
så är det alltid samma jag
- en låga som aldrig släcks
utan endast av förvirring täcks,
Jag ställer den otäck(t)a frågan – vem är jag?
Och vad gör jag här, under gravitationens lag?




Bunden vers (Rim) av Bhakta Anders
Läst 31 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-09 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bhakta Anders