Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att bo i Oxelösund på våren innebär inte sällan att de vackraste dagarna förvandlas till mellanmjölk.


En stund vid havet

Stigen leder ned till havet
jag hör sjöfåglarna
långt innan
jag kan se vattnet

Vårsolen lyser starkt
det känns skönt mot kroppen
när solens värme
kramar om mig

Plötsligt blir det svalt
Dimman sveper in
solen är för varm
havet är för kallt

Allt jag kan se
nere vid vattnet
är nu en mjölkvit dimma
med lite stjärnglitter
på vattnet
närmast stranden

horisonten syns inte till
dimman och vattnet blir ett

men ur det vita gläds jag åt
fåglarnas sång
jag skrattar åt Ejdern
den låter alltid förvånad

ooo ooo

Jag går utmed vattnet
dimman är sval
men hjärtat är varmt




Fri vers (Prosapoesi) av Marija M VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-04-09 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marija M
Marija M VIP