Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


HÄXDANS

1668-1676
Djupt inne i skogen finns en liten glänta
där ockulta ritualer brukar företes vid
fullmånens bleka sken där det dansas
häxdanser till rytmen från egentillverk-
ade trummor med skinn av barnahud.

Häxdansen går runt en stor svart kok-
ande kittel med dekokter av olika slag,
som införlivar övernaturliga krafter.

2024
Fördriver de moderna batikhäxorna
sin vardag som socionomer och poli-
tiker vilka istället för Blåkulla åker
till Mallorca över påsken,där de före-
ter andra slags ritualer och danser.


-







Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 34 gånger
Publicerad 2024-04-11 05:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP