Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MIN PLATS I NORDEN

Min plats i Norden

är en stad vid Jungfrukusten

Helt nära havet

som en pärla på sin bukt

Så ofta har den

stimulerat skaparlusten

och uti ögonen

förorsakat tårars fukt

 

Min plats i Norden

är väl långtifrån idyllisk

Här förekommer

väldigt vildsint brottslighet

Men här finns ändå något

som är upp-amarylliskt!

Du som har bott här länge

du nickar, för du vet...

 

 

Min plats i Norden

har väl kallats för ett blåshål

Lilla Chicago var ett annat epitet

Men bilden inrymmer

mycket mer än vi kan skåda

och väldigt mycket mer

än en hyrreslägenhet

 

LARZ GUSTAFSSON 13/4 2024

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2024-04-13 15:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP