Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


AGUST I 1800-TALETS GAMLA STAN

Agust : Man har stadsfäst
Gamla Stan
som hufvudstadens hjärta
ett gammalt piratnäste
som stinka piss i gränderna
där latrinerna bognar över
af exkrementer,
som rinna ner mellan kuller-
stenarne
i takt med civilisationens
utveckling,
medan fyllona och fnasken
äro oförbätterligt oföränderliga.

Skurkar av alla slag stryker
kring i prång och gränder,
analfabeter o fattihushjon
belägrar stan som en
marknadsplats av köp.
byt och sälj.

Gamla stan är ett skithus,
en degenererande soptipp
av dekadenta avarters
dysplasiers dysfunktion,
och ett övergrepp
på moralens
heder och ära.

Vanärade barn !
som haft olyckan
födas i denna kloak,
må er vistelse här
bliva kort.
-





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 33 gånger
Publicerad 2024-04-15 16:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP