Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag låg ju och sov när signalerna från mobilen väckte mig, tänkte jag, med klagande stämma. Den där låten i reklamen 'Dreamer', är ju från skivan 'Crime of the century' med popgruppen Supertramp. Vad de gör reklam för minns jag aldri


Jag drömde nog att tummen






Jag drömde att tummen var på väg att trycka
på knappen till nödstopp, för att verkligheten
var på väg att nå fram till ättestupan och väl där
kasta sig utför samt hamna i ett av stormen
upp piskat hav.

Sedan vaknade jag sömndrucken till en ny dag.
Upplevelsen var nästa lika brutal som den när
jag föddes till världen. Kommande från mörkplats
ut i ett bländande vitt ljus.

Blinkande och skrikande kom jag så till sans och
väckte väl hela huset, vilkets invånare mest bestod
av unga vuxna, deras skolmogna ungar samt deras...
Mormor, morfar, farmor, farfar, vilka hade egna
lyor här i världen.

Tänka sig att signalen från min ringande mobil hörs
ända här ifrån och dit, till Brisbane i Oceanien.
Ja, det tål ju att tänka sig och så smått fantisera om.
Var bad du senast om inte i badrummet?




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 29 gånger
Publicerad 2024-04-16 08:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP