Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inspirerad till att skriva av en poet här inne som vill vara 'okänd'. Agotessa.


Något litet om väder och vint





Trost att elsprkacyklar är här felstavat av dig,
du väl var kanske så trött.
Gebriper jag vad menar du.
Rullskridskor finns det flera sorter av.

Dels de med fyra hjul,
dels den mera proffsiga sorten
med fyra plus en,
vilken sitter framtill och används som broms.

Dels den gamla sorten som inte sitter i rad under skon,
utan i två rader som däcken på en bil.
Även de finns i ovan nämnda utförande,
det vill säga med och utan broms.

Vidare finns det så kallade 'måndagsexemplar'.
De pratas det inte mycket om här.
De nämns i förbigående.
Bara för att visa på att de finns.

Det brukar upptäckas först
då köparen försöker sig på
att använda sig av dem.
Även dessa är försedda 'med eller utan'.

Så finns det de vilka hamnar på sophögen,
av privata anledningar,
av köparen eller den
som fick dem som 'överraskning' i present.

Numera går de att byta,
om bara kvittot kan såväl sökas som finnas.
Då har ändå inte de andra sorterna räknas med.
De där som du helst glömmer fortare än kvickt.

De vilka finns i mera färggrant utförande.
Med eller utan blinkande dioder,
de något mindre och de något större.
Det lär skall komma även de mer fantasifulla.

Idag är det vår, aprilväder och trots att det var nyss
'vinterdäck av' och över tio plus,
så är det nu åter knepiga tider
samt under tio plus ute.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 35 gånger
Publicerad 2024-04-18 11:23



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Går det att köpa den teatern? Trodde bärgfast att det var en överstatlig instutition.
2024-04-18

  Gunwale VIP
När jag skulle köpa en dramaten, fungerade inte hjulen. Fick ett nytt exemplar men även det hade dysfunktionella hjul. Så även det tredje. Den färjde damraten fugnerade! Det hade väl varit en mycket produktiv måndag nå gånggång.
2024-04-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP