Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

# Overshoot Day i Sverige

Overshoot day i Sverige – manifestation i Stockholm | Sverige | Expressen

 

Manifestation för Overshoot Day i SverigeSverige har nyligen uppmärksammat sin Overshoot Day, dagen då landet har förbrukat sin del av årets förnybara resurser. För att markera denna dag genomförde miljöaktivistgruppen Rebellmammorna en manifestation i Stockholm. De skapade en fyra kilometer lång röd halsduk som symboliserar 1,5-gradersgränsen för global uppvärmning. Halsduken bars från Sergels torg till riksdagen som en del av en större aktion för att uppmärksamma behovet av klimatåtgärder1.

Här är en pamflet som du kan använda för att sprida information om Overshoot Day och manifestationen:

# Overshoot Day i Sverige

## Vad är Overshoot Day?
Overshoot Day markerar den dag då ett lands förbrukning av naturresurser överstiger vad jorden kan återskapa under ett år. Det är en viktig påminnelse om vår påverkan på planeten och behovet av att agera för att bevara jordens resurser.

## Rebellmammornas Manifestation
Den **21 april 2024** samlades Rebellmammorna i Stockholm för att visa sitt engagemang för klimatet. Med en fyra kilometer lång röd halsduk, representerade de gränsen för 1,5-gradersmålet och uppmanade politiker och allmänheten att ta klimatkrisen på allvar.

## Varför är detta viktigt?
Manifestationen är en del av en global rörelse som kräver omedelbara och effektiva åtgärder för att bekämpa klimatförändringarna. Genom att delta i sådana aktioner kan vi tillsammans göra en skillnad.

## Hur kan du hjälpa till?
- Sprid ordet om Overshoot Day och dess betydelse.
- Engagera dig i lokala miljöorganisationer.
- Påverka politiker och beslutsfattare att agera för klimatet.

Tillsammans kan vi skapa förändring!




Övriga genrer (Kåseri) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-04-21 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP