Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Just på din födelsedag fick jag veta att en liten släkting kom till världen. Så är det: Vi föds, vi dör och vi lever inom dessa två parentestecken..


Välkommen

Välkommen till världen.

Framför dig ett helt liv.
Smaka på möjligheterna.
Lära, kunna, lyckas,
betyg, examen, karriär,
chanser, tidsbrist,
spring, hinna, stress.

Förälskad, förkrossad,
framtidsdrömmar, vardagslust.
Tanken klar viljan god.
Beslut, glöd, önska,
ansvar, plikt, nöje, glädje.
Ambitioner, höga som berg.

Barn, kikhosta, sömnlösa nätter
skuggorna i nattfönstret.
Timmarna som tickar
allt snabbare.
Det som kallas livet
väntar på dig.

Sedan bromsar kroppen
omärkligt farten.
Gamla småmisstag
blir till visdom.
Du lär dig att bära
din sorgesäck på ryggen.

Välkommen.




Fri vers av NahideH VIP
Läst 17 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-09 17:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

NahideH VIP