Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under badbryggan

Termometern gör sommarminnen av majdagen.
Vill därför stanna på hinsidan bron.
Minnena är tio veckor långa med avlånga dagar.
Men kravlöst byxkorta.
Håret oigenkännligt ljust,
cyklarna ekar mot gruset torrt.
Badbryggornas undre undersöks med eller utan cyklop.
Och tjejerna.
Ju mer vi ser dem desto konstigare blir det.
Medan de vuxna skrålar i bersåer eller kör hölass.
Teven visar svartvita skräckfilmer.
Kvällarna mörknar, förbereder sig på att evigheten snart tar slut.




Prosa av Mats Edin VIP
Läst 27 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-12 18:42



Bookmark and Share


  Respons VIP
Känns som kompakt fylld av barndomsminnen.
2024-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP