Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild


Just nu

De utblommade maskrosstjälkarna
står dekapiterade på fotbollsplanen,
likt erigerade daggmaskar.
Så smångom torkar de in och slaknar.
Nu har de spridit sina fallskärmsfrön
med vindarnas hjälp.

Några av dem blommar ännu.
Så småningom kommer hela kollektivet
att remontera under återstoden av sommaren
och en bit in på hösten.

Av dess nyutslagna, ljusgröna  blad kan man göra sallad.
Roten torkades eller rostades under andra världskriget
och maldes till kaffesurrogat.
liksom man gjorde med cikoria och råg.
Det är före min tid men min mor har berättat.

Kajor, råkor och skator har avslutit frukosten i det gröna
och en duva kuttrar ödesmättat och dovt då och då.




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-16 08:29



Bookmark and Share


  Koloristen
Både vacker och humoristisk i tämligen naivistisk anda. Garvade åt detta med "maskrosstjälkarna...står dekapiterade" samt "erigerade daggmaskar" ! Bravo.
2024-05-16

  Larz Gustafsson VIP
Jag (subjekt) kokar (predikat) kaffe (surrogat).
2024-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP