Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


Den sista natten

Så mjukt föll ljuset på ditt sovande ansikte
där du låg alldeles bredvid
det var som om du lyste där i natten
och natten lämnade aldrig några som helst spår
på din så ofantligt vackra gestalt

nej du låg där hopkrupen trygg och varm
och jag betraktade dig med vördnad
våra sinnen hade trots allt länge förenats
i en sorts drömmarnas flykt
men vi behöll ändå dessa drömmar för oss själva

sen kom den då morgonen som en fallande ridå
vår tid hade nu runnit ut
en ny framtid låg nu där framför oss båda
med sin outforskade oändlighet
då när vi med varsitt tåg… lämnade vår ungdom

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 46 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-17 09:45



Bookmark and Share


  Leif Daniel Isaksson VIP
en dikt att kliva in i, ett varmt badkar
2024-05-17
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP