Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HEMBITRÄDE

Skriva dikter är en lyx
för en latmask utan syssla,
en som önskar, som det tycks,
med sitt ego hellre pyssla

Städa, tvätta, laga mat,
diska, kompostera skräde
gör det omöjligt att lat
kunna kvida i ett kväde.     

Skriva dikter fordrar tid.
Det är sysslan för de späde,
som kan sitta hemmavid
utan tyngande förkläde.

Fordom mången vers jag kvad
och ibland ett längre kväde,
numer sällan någon rad
i min tjänst som hembiträde.



                        




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-25 17:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP