Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slutet är nära

Diogenes fäktar med sin lykta
det enda ärliga orden är de tysta

där lögnarna fortsätter så frö
kommer cynismen aldrig vilja dö

världen är en dimridå
ingenting för alla
men allting för få

en lättkränkt gris sitter på tronen
och någon tog illa vid sig av de orden

kritiserar, infantiliserar, degraderar
till mammas bröst
klänger fast där och söker tröst

livet är svårt
det är okej att vara svag
men inte att leka
kurragömma
det är inte min plats att döma

för vi har hört det för många gånger förr
nu tror ingen på vargen
förrän han knackar på vår dörr




Fri vers av JonathanS
Läst 29 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-30 15:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JonathanS