Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Igentligen är den här dikten en av mina mer seriösa dikter. För jag menar, den kanske är hems och så (?) men den har en mening i det hela. Enligt mig iallfall xD Klaga gärna ;)


Livet och döden

Är meningen med livet,
Att vara lycklig,
Finna kärlek,
Skaffa skrikande ungar,
Och stressa till jobbet?
Allt handlar om livet!
Men döden då?
Har du tänkt på den?
Hur vill du att den ska bli?
Blodig?
Eller drogad, full och överkörd?
Ska du ta ditt liv?
Eller ger du det ansvaret åt någon annan?
Låta någon annan ta ditt liv?
Eller ska du dö gammal och skrynklig?
Som ett torkat löv.
Jag ska iallfall ha en blodig död.
Få se de röda sipra ut ur såret en sista gång,
Och påminas om alla gånger vi blivit sårade.
Men en sak är säker:

Jag ska dö med stil!!




Fri vers av Fiiipe
Läst 237 gånger
Publicerad 2006-08-28 18:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fiiipe
Fiiipe