Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tågsträcka...


Tågresor

Järnvägsspår; rälsar som löper utan slut, platser som jag har åkt förbi så många gånger förut, röda bondgårdar omgivna av frostbitna ängar, solstrålar genom granglipor, ensliga sjöar med översnöade hopptorn, bryggor som fortfarande ekar av barfota fötter, mjuka vibrationer genom sätena, immiga fönsterrutor, små tysta samhällen med fotspår i trottoarernas grå snöslask, stadshus i vars fönster man i sekundkorta glimtar kan se andras liv skymta förbi, varje station är någons slutstation, varje station är resans början, högtalarrösterna mumlar dolda budskap, någon knuffar en skramlande vagn med fika och godis, barngråt, mobilmelodier, det lätta knastrandet när jag vänder blad i boken...




Övriga genrer av Liljenberg
Läst 508 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-08-31 03:04



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Du gör det vardagliga speciellt, ger detaljerna liv. Dock ett mycket svårläst textblock som känns obearbetat till formatet.
2006-09-25

  Gunwale VIP
Applåderar... Tack. Vackert!
2006-09-03

  Cris
Ja det är mycket som flyter förbi...vid en tågresa..
innan det är dags att vända blad i boken
fint!
2006-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Liljenberg
Liljenberg