Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja det är frågan


Vem har egentligen anning om hur det är?

En kvinna i från Tylösand, med bil, villa, barn och man
Hon hade allt som man kunde ha, allt var så ljuvt så bra
Men så fort hon träffade nån på vägen, en konstig prick
så blev hon äcklad, föraktade personen och sa bara stick
Den konstiga pricken det var jag, och visst är fördomar lätt att ha
Osäkerheten utnyttjar djävulen i en människas kropp
för att få bort all kärlek, tro och hopp
Men trots det behövde hon inte bete sig sådär
för hon har ingen anning om hur det är

Själv hade jag blivit en röd kommunist, kämpa för de fattiga javisst
tro mig veta allt om hur ungdomar har, i förortens mörka dar
men faktum är att jag inte alls där har rätt
för området där jag växte var som en enda stor rikemansätt
Visst är det bra att vilja vara god, att kämpa med tårar,svett och blod
Men jag ska inte börja låtsas för att få människors respekt
För trots min god vilja så blir det inte alls korrekt
Jag kan vara röd men inte säga sådär
för jag har ingen anning om hur det är

Ja, vem har egenligen anning om hur det är?





Övriga genrer av Marcus Olsson
Läst 431 gånger
Publicerad 2006-09-01 17:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus Olsson
Marcus Olsson