Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inte ens på månen


någonstans mellan brons början och hjärtats språng
flyter luften ut över de kalla marmorgolven
och när hoppet går förlorat i de små stegen
fångas erfarenheter i saltomortalerna

det sägs

att månen är full ibland
och att alla vägar bär till rom

jag vet

att det lever ett andetag i varje resa
och längtan i ekot från den tömda kalken




Fri vers av sphinx
Läst 1012 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-09-07 00:17



Bookmark and Share


  Elin S
Det är så skönt att läsa dig igen. Du är verkligt skicklig med orden. Hur ska jag förklara? Du skriver riktigt poetiskt filosofiskt på samma gång som det är rätt in i hjärtat känslosamt.
2006-09-30

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Fin titel. Många hisnande formuleringar som bygger broar från dikten till mitt gillande. Marmor är ett ord som får mig på fall... för att inte tala om hoppet. Och saltomoralterna!

Slutet är väldigt bra. Likaså fyller dina korta rader sin funktion, trots att de inte innehar någon kvalitet i sig. Det jag ser nu att det skulle kunna förbättras är "och att alla vägar bär till rom". Antingen kan du hitta ett ännu bättre ordspråk, som säger något mer i sammanhanget, eller så kan du åtminstone ha stor bokstav på Rom. Annars bär alla vägar till akoholdrycken rom när jag läser... och det blir mer komiskt än bra :)

Denna dikt håller mycket hög klass! Fortsätt!!
2006-09-07

  Markattan
En välskriven dikt som jag vill läsa om och om igen. Tycker om alla de bilder du målar upp och formuleringen: "det lever ett andetag i varje resa".
2006-09-07

  wannabi
Bra! :)
2006-09-07
  > Nästa text
< Föregående

sphinx

Mina favoriter
cikadorna (slutversion)