Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hon i vitt

där du skrider fram
ger du hopp till de som mist allt
du håller ditt huvud högt
och ryggen rak

och männen som sitter
likt livlösa säckar
vänder upp huvudena mot dig
när du går förbi

bakom dig bryter solen fram
den kastar en stråle av ljus på dig
som får dig att lysa som om du var ett helgon

med dig för du prästkragar

medan du sakta rycker av bladen
och låter de falla mot marken
sträcker männen ut händerna
för att fånga de ljuva bladen av sommar

du går med så lätta fotsteg
minsta viskning kan få dig att gå sönder

och vem skall då hjälpa den som andra hjälper

så vacker men så ömtålig...




Fri vers av los clinton
Läst 323 gånger
Publicerad 2006-09-28 22:54



Bookmark and Share


  nea.
Har sagt det förut men det tål att sägas igen ; sjukt vackert !
du skriver väldigt levande ,
jag kan nästan se henne framför mig .

är väldigt dålig på att ge konstruktiv kritik men jag ska försöka mig på att ge ett par tips iaf ... (fast det här är ju bara vad jag tycker , så du behöver ju inte ta åt dig ^^)

tycker att rytmen skulle bli lite bättre om du satte in
ett mellanrum mellan raderna :

"med dig för du prästkragar
medan du sakta rycker av bladen"


och sen tycker jag att det blir lite skönare utan raden
"så lätt steg att du nästan går sönder"
det blir lite upprepning där ... :$


men som sagt ; det är bara min åsikt , och den är redan väldigt fin som den är !
2006-09-28
  > Nästa text
< Föregående

los clinton