Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterfröjd

Ni vet, som havet speglar sig,
och antar himlens djupblå ton?
Så speglar himlen idag min rymd.
Jag håller huvudet högt.

Vintern har målat rimfrostmascara
på granarna och åkerns stubb.
I varje liten iskristall
reflekteras min lust till livet

Äntligen har jag lyft min blick.
Jag lånar isen min ögonfärg.
Liksom överfärgad denim
kan jag nyansera världen.




Fri vers av Lisa
Läst 485 gånger
Publicerad 2004-11-24 11:24



Bookmark and Share


  kath
älskar;"Vintern har målat rimfrostmascara"
mvh Kath
2005-03-07

    Inutipojken
närvaro. Känslan av självklarhet förmedlas av diktens enkla språk och rytm. Vackert! Två saker jag hänger upp mig på: titeln, som för mig signalerar en mer ohämmad, om än möjligen mindre djup, känsla, samt de två sista raderna med denimtyget som jag inte tycker funkar med rimfrostmascaran.
2004-12-20

    barroom_hero
vacker bild du målar upp. Bra beskrivet och med känsla.
2004-12-11

  Cattis Rönn
dikt...Gillar den mycket!! Bra skrivet!
2004-12-10

  Mats L.

2004-11-30

    ej medlem längre

2004-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Lisa
Lisa