Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av de flitigaste poeterna på nätet, Iréne Svensson Räisänen från Södertälje, har utsetts till oktober månads skald av förlaget Alida Bok. Hennes dikt Veranda mot solen skildrar ett förhållande som finslipats med åren. Dikten kan läsas på förlagets hems


Veranda mot solen

För många är Iréne Svensson Räisänen ett känt namn, inte bara genom sina dikter. 1999 startade hon sajten SkrivarSidan med skrivarkurser som har många elever. De får vägledning i konsten att skriva kort prosa och korta noveller.
- Det är jätteroligt. Det ger så mycket tillbaka, tycker Iréne som driver sidan tillsammans med sin \"fru\" Tuulikki Räisänen.
-Vi har varit tillsammans i 23 år och var ett av de första paren i Sverige som ingick partnerskap. Nu väntar vi bara på att äktenskap skall medges.
Iréne Svensson Räisänen har gett ut dikt- och novellsamlingen Hora Dåre och Martyr, diktsamlingen Från mina sinnen m m. Den som vill läsa mer av hennes verk kan gå till bloggen Min plats bland orden, http://www.poeten.se/irene .




Fri vers av ALIDA BOK
Läst 624 gånger
Publicerad 2006-10-02 10:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ALIDA BOK