Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingela Svenson är åklagare och arbetar med familjevåld och sexbrott mot barn och vuxna. Hon skriver dikter för att orka och kallar sig gärna rättspoet. Hon är en av de två åklagare som fick artisten Tito Beltrán fälld för brott. För dikten Mannen har ha


Ingela vill ge upprättelse åt våldtagna kvinnor

Hon läser också sin dikt på Rotundan i Halmstad på kvällen tisdag den 4 augusti.
-Hatten står som symbol för makt och kontroll. Men egentligen handlar det inte så mycket om makt utan om vem som sätter normerna och har det mentala övertaget, säger Ingela Svenson.
-Det finns så mycket svåra och motstridiga känslor runt detta och det blir
oftast kvinnan, stor eller liten, som får skulden, vad man än kan säga med
förnuftet. Det finns starka patriarkala synsätt på alla håll och kanter och
det är sällan människor förstår sina egna reaktioner. Detta är svårt att
hantera känslomässigt. Mitt sätt att överleva är att skriva dikter. Jag
skriver hela tiden dikter med mitt yrke som bakgrund.
-Kalla mig gärna rättspoet, det tycket jag är en passande titel.
Ingela Svenson är en av de två åklagare som fick Tito Beltrán fälld för
brott.
-I mitt fall rörde det sig om sexövergrepp på en då sjuårig flicka. Detta
ämne är så otroligt upphetsande för människor att läsa om, allmänhetens och
pressens intresse blir enormt. Därför hoppas jag att även mina dikter kan
vara av intresse för allmänheten. Jag har fått stark respons när jag läst
dem inför publik .
I Halmstad läser hon sin dikt Mannen har hatten under en föreställning på
Rotundan tisdag 4 augusti kl 18-20.
Ingela är född 1955, separerad och har gemensam vårdnad om en dotter och en hund. Hon bor nu i en gammal villa i centrala Varberg.
Ingela har nu ett manus färdigt för publicering. Tanken är att Mannen har
hatten skall vara titeldikten.
Ingela Svenson är körsångare i Varbergs Oratoriekör.
Se även http://alidabok.net .




Prosa (Prosapoesi) av ALIDA BOK
Läst 436 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-05 13:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ALIDA BOK