Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reviderad version


Dimma i alla penslar



här
vid svarta granars ände
öppnar sig landskapet
för de förbipasserande passagerarna
och slås genast i ram
av tågkupéns fönster

okänd landskapsmålares mästerverk
– dimma i alla penslar

den drömstinna röken
som driver över fälten
med nattens alla hemligheter
tryggt bevarade

i förgrunden
– regndropparna som kryper
över fönsterglasets yta
ständigt sökande den kortaste vägen
till världshaven

i bakgrunden
– de silverkantade regnmolnens vridande
i ett desperat försök att undkomma
de första trevande solstrålarna

och på vägen
bort mot tavlans centrum
– två cyklister

rakt in i sagan




Fri vers av Layph
Läst 408 gånger
Publicerad 2006-10-06 11:34



Bookmark and Share


  The Stargazer
Du målar upp bilder och skapar stämningar med dina vackra ord, vilket gör denna dikt till en alldeles underbar läsupplevelse.
2006-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Layph