Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

farbror grå

Farbrorn med jordgubbsfilen och hunden i vänster hand

rammlar,
kastar,
kränger omkring.

Önskade vinylplatta i julklapp för att såra sig själv,
han minns och han tänker
på folk och på ställen
får tårar

Han vet att huset där han bodde förr kommer stå kvar,
huset lär stå kvar där och slå,

slå honom i ansiktet och påminna om,
allt från barndom
till påhopp
till anfall
till anstallt
till asfallt
- till förvirran just nu.

\"farbror grå verklighet\" med flaskan i höger hand,
ses bara som konstig av \"vanligt folk\".




Fri vers av Klonk
Läst 345 gånger
Publicerad 2004-11-27 15:26



Bookmark and Share


    Hades Is Rising
det är ju precis sånt här jag gillar! Skitbra helt enkelt.
Verkligheten är hård och kall oavsett hur vanlig man är. Känner igen mig i denna. Förrutom med jordgubbsfilen. :) Recomended! Må väl!
2004-12-01

    dalvana
Skrev nyss kritik till denna texten. Men av någon anledning syns den inte.
Får väl helt enkelt skriva om den..
.
Denna texten bskriver verkligheten så som den är. Man inser att man iband är "vanligt folk" och tycker att någon på gatan är konstig och annorlunda, man dömer någon som man inte ens vet vem det är.

Det finns alltid en anledning till allt. Tror jag.

Alla har sin egen livshistoria som aldrig är den andre lik.
Man kan omöjligt veta vem någon är, innanför skalet.

Bra.
2004-11-28

    dalvana
Hm, den texten beskriver verkligheten så som den är.
Man inser att man ibland är "vanligt folk" och tycker ibland att någon är konstig. Men det finns en anledning till allt, ingen är konstigare än någon annan.

Alla har sin egen livshistoria, som är väldigt olik den andre.
Man kan aldrig veta vad som döljer sig under en annan människas skal.
2004-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Klonk