Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Släng dig i väggen Nalle Puh

Nu skall jag skriva en dikt som verkligen berör.
Och uppmärksammar ett problem.
För att sedan leda det svenska folket ut i protest.

Men

2000-talet är ingen plats för eftertanke.
Utan en tid då det faktiskt inte längre finns någonting vettigt att skriva om.

För
Ätstörningar är tabu.

Självmord ger 826 000 träffar på google.

Och homosexualitet skall vi inte prata om.
Det ordet har Sveriges kändiskrets tagit patent på.

För 2000-talet.
Är en tid för såpor som Sunset Beach och Big Brother.
I en blandad kompott med melodifestivaler och eviga skandalrubriker.

Kan jag inte skriva om kärlek då?
Fjärilar i magen och romantiska möten bakom närbutiken?

Men skulle jag skriva om det i mina memoarer, så hade jag inte varit ensam om det.

14 300 000 träffar och 11 100 bilder.

Ändå är kärleken precis som jultomten.
Alla har hört talas om honom, men få har verkligen sett tjocksmocken i skorstenen.

För 2000-talet.
Är en tid för silikonläppar och Paris Hilton parfymer.
Och djurrättsorganisationer.

Slutligen så har vi då vänskap.
Men även det är upptaget.
Av Disneys Nalle Puh.

Så nu ger jag upp.
Det blir ingen dikt.




Fri vers av Naemi
Läst 703 gånger
Publicerad 2006-10-11 18:17



Bookmark and Share


    Oktober
Den e bäst!
2007-03-19

    Janniqa
haha vad rolig, men ändå med mkt undertexter å djup. Gillar!
2006-11-27

    gnupung
Jag gillar verkligen dina dikter. De tar upp viktiga saker och du uttrycker dig på ett roligt och intressant sätt som gör dina texter lätta och bekväma att läsa.
2006-11-03

    öppettid
haha så himla sant.
2006-11-02

  Christian_H
Du skriver med sån intensitet och känsla. Vackert jobbat.
2006-10-12

  aPorcupine
Gillar såna här dikter som sätter fingret på saker ;) Driver lite med det hela. Mkt bra! :) *Bokmärker*
2006-10-11

    coffee-cup
Klockren titel. ^^
Älskar texten. :) Håller med.
2006-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Naemi