Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Far




jag behöver ställa mig vid ett taggigt slånbärssnår fullt av sura bär
för att greppa någon slags meningsfullhet
: en förståelse för min far är en rimlig påföljd

kanske kan vår relation se ut så här

svampjakt
kaffe vid sjökanten
lättsamma samtal om sport och politik
ett gemensamt läsande av Populär Historia framför en brasidyll

om jag stänger av min undertextmaskin
så framträder ett ideal

far och dotter

han visar mig granarna han plockade skogschampinjoner under som barn
”En dag, kommer allt detta bli ditt.”

jag tänker
två års terapi
och en höstfördragning

låt oss säga så här
mitt liv förblir avskiljt
: det ingår i kontraktet

men avstånd är också en sträcka

vi är övervuxna
ospårade

dagens belöning
tre liter slånbär
en bunke taggsvamp




Fri vers av Goldengate
Läst 385 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-12 00:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Goldengate
Goldengate