Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kalla fosterland...


Den skenheliga alliansen



i den skenheliga alliansen
man svårt har att stava till skamsen
man liknar mest apor från skansen
som roffar åt sig så fort man får chansen

deras finanser har varit så skrala
de pigor svart nödgats betala
men nu stundar härliga tider
tillbaka man snabbt uret vrider

ja, nu skrotas miljösubventioner
nu ska satsas på krut och kanoner
vi ska ej heller längre bli alltmera lika
det ska ju va\' skillnad på fattiga och rika

och den som fastnat i arbetslösheten
kan man lika gott invänta kometen
för på en gravsten nånstans på planeten
man läser; här vilar solidariteten




Fri vers av Layph
Läst 443 gånger
Publicerad 2006-10-18 20:15



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Tack för de orden! Sant så sant och så trist.
2006-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Layph