Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rätt rå dikt. men bara min sanning


jag förstod inte, nu är du borta

jag ska vara ärlig
det här är mitt ärligaste svar
någonsin.

jag bryr mig inte om att klä orden
i gåtor längre
allt ni begär är sex
avsugningar och allt som hör till
vad betyder jag

ni utnyttjar mig
ni spär på mig med falska ord
sådant man tror på
nästa skund faller allt isär igen
för ingeting av allt det vackra
är sant
och jag hatar mig själv
för jag går på det varje gång

och när du ligger stupfull
i sängen och ger mig kärleksförklaringar
tror du verkligen att jag kan lita på dig då
tror du att jag vågar lita på att du
talar sanning när du småskrattar
och ögonene går i kors
och ger mej lama kyssar

men jag förstår inte

vem vill ha med dig att göra i den situationen
OCH JAG FÖRSTOD INTE ATT DU MENADE ALLVAR
även fast du erkännde att du var full
men sa till mej, att det är enda gången
man är ärlig
jovisst, så kanske det är
men man tänker inte så just då
när spritstanken sticker en i näsan

jag svek dig
jag vet
men jag visste inte att du behövde mig
och jag visste inte att jag behövde dig
att du var KÄR i mig
att jag nog var kär i dig
jag visste inte, för jag kännde inte

sen jag låg där i sängen med honom
den andra, den förbjudna
han den JÄVLEN som ljugit, svikit
och utnyttjat mig
och jag, vi har
fått mina vänner att vända sig mot mig
fått mig att förstöra mitt rykte, hora
men det var inte bara jag
det var han, mest DU, inte jag
men det värsta är att jag har vart lika äcklig
för jag lyssnade inte på dig och alla röster
jag litade inte på dig
istället föll jag för frestelsen
och det slutar aldrig bra

sen i efterhand kan man ångra allt
jag ångrar allt
ALLT
för nu förtår jag vad jag gick miste om
i lustens glöd
en förbannad kåthet som tog över allt
som hindrade mig ifrån att tänka klart
som hindrade mig från att inse att
jag just på sekunden
gick miste om dig




Fri vers av barajag
Läst 368 gånger
Publicerad 2006-10-28 23:24



Bookmark and Share


    Drosophila melongaster
Oj, tankarna går tillbaka till när man var lite yngre... vet hur det känns... du lyckas formulera dig ganska bra faktiskt... spännande på något vis att läsa. Antar att det har hänt på riktigt... ?
2006-10-29
  > Nästa text
< Föregående

barajag