Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Arrangerar om bland texterna lite.
Har samlat mina första tio Haikuar här.
En salig blandning av högt och lågt.
Tack för all fin respons jag fått på vägen!



Haiku I - X






Haiku I
(tunturi betyder fjäll på finska)




tunturi din rygg

vänd mot norrskenet inatt


bäddar åt mösset




_ _ _ _ _





Haiku II
(ett andra försök)




vägen leder bort

om du inte tar den hem


reser du ifrån




_ _ _ _ _





Haiku III
(sambo spelar Halo)




skjuten av datorn

sa: "Kukens bror i Horndal!"


vilken stor poet




_ _ _ _ _





Haiku IV
(om hårdrock och Rainbow)




när Blackmore spelar

nostalgierna - skär upp


sol och regn i mig




_ _ _ _ _





Haiku V
(enligt Bondepraktikan)




fem små domherrar

oktoberförebud om


äppelbröst mot snö




_ _ _ _ _





Haiku VI
(höstvinterskifte okt. 2006)




nya flaks årstid

lastas på skyarnas tåg


annuell växel





_ _ _ _ _





Haiku VII
(carpe diem)




känner ett gott gry

det biter nog strax tag i


den här morgonen




_ _ _ _ _





Haiku VIII
(inbakad myt & religion)




Ask och Emblas löv

avklädda utan genans


under Yggdrasil





_ _ _ _ _





Haiku IX
(rysligt kallt och ensamt)





om mumindalen

vore här så hade jag


besök av morran





_ _ _ _ _





Haiku X
(italienminne)




minns du när vi mötte

travolta i venedig


vi såg pulp fiction




Bunden vers (Haiku) av wayward - taiga
Läst 237 gånger
Publicerad 2006-10-31 16:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga