Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänk vad drömmar kan få en att bli tillfälligt ur balans


Vem var egentligen död?

En morgon när jag vaknade
så förstod jag
att det inte hade varit en dröm
jag hade haft
i alla fall inte just det minnet

jag hade fattat ett ofattbart hat
till den mannen
och inte bara det
när sinnet rann på mig
den där dagen i Märsta

kom det över mig
som en obetvinglig lust
kan krypa på den
som en längre tid varit utan
en tvåhundragrams chokladkaka
av typen frukt och mandel
från maraboustorkens förlorade land

jag bara visste det plötsligt
jag hade dödat den mannen
i en plötsligt påkommen impuls
dödat och begravt honom
under hans balkong
i förorten Märsta,
en satellitstad i norra Storstockholm

Det var först så där
en tre veckor senare
som jag kom på
att det måste ha varit en dröm

det var inte alls
den mannen jag dödat
och grävt ner
under en balkong i Märsta

lodjuret 2003 11 06




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 357 gånger
Publicerad 2006-11-01 00:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP