Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förförelsens bittra sanningar

Låg mitt hjärta där
bland alla skärvor
från våra krossade
vinglas och känslor?

Var det mitt blod
som fläckade vår oskuld,
eller var det allt kvarglömt vin?

Vitt blev till rött
och om Jesus nu fanns
skulle han förvandla
tillbaka allt vin till vatten
och vårat misstag
skulle aldrig synas.

Men om det nu var
blodet från mitt hjärta,
skulle jag kanske inte haft
mina känslor kvar.
De skulle kanske ha runnit ut.

Så allt du sagt om att tro,
om kristendom och din kärlek till mig
var kanske en lögn?




Fri vers av Sanna Thavelin
Läst 145 gånger
Publicerad 2006-11-03 10:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sanna Thavelin