Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med mjuka sömmar

Låt oss börja nu.
Låt oss börja här.
Vi kan resa oss nu.
Varför fråga oss om när?
När det handlar om dej och mej, nu och här.
Vad är vår vilja?
Den blir lätt att urskilja
när vi följer våra drömmar,
syr ihop våra sår med mjuka sömmar.

Hos mej börjar förändringen.
Bara jag kan ändra på stämningen
som råder oss emellan.
Självömkan är den stora fällan.
Bara jag kan ändra på inställningen.
För det är ju jag som måste sluta köra bil,
jag som måste skaffa solceller,
jag som måste bryta en deal
med elbolagens smutsiga bestseller.

Hos dej börjar förändringen.
Bara du kan ändra på stämningen
som råder oss emellan.
Apati är den stora fällan.
Bara du kan ändra på inställningen.
För det är ju du som måste släcka lampan efter dej,
du som måste se till så att kranen inte läcker.
Hugga ved och låta elden värma dej,
bygga en vindsnurra (så smäcker!)

Hos oss börjar förändringen.
Bara vi kan ändra på stämningen
som råder oss emellan.
Hopplöshet är den stora fällan.
Bara vi kan ändra på inställningen.

Låt oss börja nu.
Låt oss börja här.
Vi kan resa oss nu
Varför fråga oss om när?
När det handlar om dej och mej, nu och här.
Vad är vår vilja?
Den blir lätt att urskilja
när vi följer våra drömmar,
syr ihop våra sår med mjuka sömmar.




Fri vers av Åsa Larsson
Läst 328 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-05 18:23



Bookmark and Share


  memma
ja, låt oss bärja här och nu. bra dikt. en rak men enkel påminnelse.
2006-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Larsson
Åsa Larsson