Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland är jag så evigt glad för att slippa höra vissa ljud, och åter ibland är det så otroligt tyst och en enerverande frånvaro av vissa ljud som en väns spröda, väsande eller knarriga röst


Såsom i väntan på ett jävla hallå

Min gamla väntan på telefon.

Jag satt framför datorn i trekvart
då ringde inte telefonen
jag satt och åt i tjugo minuter
men tror du någon sökte mig då?

Satte en film i videon
såg en actionkomedi i en timme
och trettioåtta minuter
det var tyst som i en grav
i resten av lägenheten,
en grav med tickande väggur

gick och tog ett hett bad
med levande ljus
och en sångstund med gummiankan
ingen söker mig
ens via dörrklockans plingeling

satt och skrev några kort
gick omkring och vattnade blommorna
tog te och en smörgås
åt litet smågodis
satt en stund och filosoferade

kände mig konstig i magen
och fick ränndret
väl inne på muggen
skulle just torka mig
då kom det en skvätt till

plingelingelinge ling
plingelingelinge ling
plingelingelinge ling
plingelingelinge ling

sedan gick telefonsvararen igång
precis när jag stressat färdigt
och precis hunnit fram
och inte ens hann tvätta händerna

först stod jag bara och stirrade hatiskt
på den döda tingesten
som nyss ljudit
sina hånfulla signaler
genom min del av verkligheten

sedan skrek jag som en vansinnig
jag bara vrålade rakt ut
grep tag i en billig vas
som jag fått i födelsedagspresent
av brorsan,
kastade den i väggen

porslinet gick i tusen bitar
och jag duckade
naturligtvis instinktivt
när skärvorna kastades miltals omkring

sedan ringde jag en vän
vi gick ut på krogen och åt
en trerätters middag
på en kines restaurang

sedan följde jag med henne
hem till familjen
och söp till i goda vänners lag
medan supvisorna ekade
ut med väggarna
och ungarna deras
var på ridläger någonstans i Norge




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 618 gånger
Publicerad 2006-11-06 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP