Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något om att bry sig, utan att lyssna på skallet från en jagad jycke.


Licens att blöda

-Säg, varför blöder du, min vän?
-Jag är inte din jävla vän.
Dra åt helvete, gubbjävel!
-Kanske har du inga vänner alls,
någon som ser dig
när ditt inre blöder
eller när du bara gråter inombords?
-Hör du inte vad jag säger,
din jävla tönt,
låt mig vara i fred för helvete!
-Jag följer dig till sjukhuset.
Det förstår du väl ändå
att du inte kan sitta på en bänk
i en busskur mitt i natten
med ett stort jack i pannan?
Seså, var inte dum nu,
det är ingen som vill dig illa.
Allt jag vill är att se till
att någon tar en titt på ditt sår
och gör vad de kan för dig.
Menar du verkligen
att du vill sitta härute i mörkret
och blåsten och vänta. På vad då?
Se här, stöd dig på min arm
så går vi i sakta mak genom stan
och till sjukhuset.
Jag kan bjuda dig på kaffe
eller choklad, te eller juice.
Och så tar vi varsin macka
medan vi väntar,
det är nog kö på akuten i natt.
-Okej, då.
Du är en snäll gubbjävel, vet du det?
-Ja, jag vet.
På tok för snäll mot en vilsen själ
till grabbhalva som du.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 329 gånger
Publicerad 2006-11-07 10:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP