Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte allt är vad det synes vara, en kameleont exempelvis kan byta färg och smälta in i naturens vardagsrum.


Hjälpverksamhet.

Hos pyskologen.

Klienten:
-Är det du som skall lösa mina problem?

Pyskologen:
-Nej, det är du som skall lösa mina!

K:Men så kan det ju inte vara,
det är ni som skall hjälpa mig.

P:För stunden
är det min uppgift att hjälpa dig.

K:Det var ju det jag sa!

P:Men den enda som egentligen
kan hjälpa dig är du själv.

K:Så när jag med er hjälp
klarar av att hjälpa mig själv,
så är jag blott ett problem färre för er?

P:Det stämmer.
Då blir det tolvhundra pistoler tack,
det går bra att pröjsa med kort.
Och så ses vi nästa torsdag
klockan tre och femton igen.
Du kan gå ut den där vägen
så slipper du bli sedd av dem
som nu sitter i väntrummet.
Adjö och ta väl hand om dig.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 327 gånger
Publicerad 2006-11-08 17:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP