Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
något om konsten att hela tiden gå, springa, spotta, i motvind något om att inte ge upp trots att uppgiften verkar för svår


Gitarrlektion

Har börjat spela gitarr
kan man kanske säga
går en kurs
vars deltagare jag ständigt sviker
genom frånvaroskälet sjukdom

önskar förstås jag börjat för tio år sedan
eller kanske tjugo
men hade för dåligt självförtroende
och alla sa att det var meningslöst
att jag inte skulle klara av det
och jobba samtidigt

att jag inte skulle klara det
och ha ett liv samtidigt
tänk om de som gör barn
hade lyssnat på dem som sa
att du kommer inte att klara av det
och jobba samtidigt
du klarar inte av det
och ha vänner kvar samtidigt

men jag har lånat en gitarr
och jag knogar på
trots uppenbara
koncentrationssvårigheter
trots motgångar som sjukdom
trots att jag får höra de orden

du kommer inte att klara det
men kan jag inte på egen hand
få komma fram till
om jag klarar av uppgiften
eller inte
måste någon alltid komma
med facit i hand
innan jag ens fått chansen
att försöka

vad är väl det för slags stöd
av familj och omgivning
tacka vet jag de vänner
som tycker om att jag försöker

gång efter annan
att jag kommer igen
och försöker




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 308 gånger
Publicerad 2006-11-09 13:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP