Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du bor i skogen?

Jag kände en gång en man
som kunde prata med djuren,
han bodde under en rotvälta
i väntan på att kommunen
skulle förbarma sig över honom
och ge honom tak över huvudet,

när han väl fick lägenhet
så översvämmade han den
med ett sjuttiofemtal katter
och blev utkastad efter bara
ett och ett halvt år

nu bor han under en sten,
eller kanske snarare hålighet i berget,
tror jag det är,
han fotograferar fåglar och luktar skunk

men en gång i tiden
var han en flitig och flink
kommuninnevånare
jobbade på bank,
som veterinär,
som skogvaktare,
som vårdbiträde
och som daglönare på en gård
någonstans kring Kramfors




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 277 gånger
Publicerad 2006-11-10 12:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP