Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hade en dröm och den var så verklig att jag vaknade av den sträckte upp handen mot sängen, trevade en stund med ena handen fick tag i en spännande thriller som jag sträckläste i ficklampans sken


Verklighetstrogen dröm



Eftersom sängen
som jag normalt borde ligga och sova i
är belamrad med allehanda bråte
så sover jag på den blå mattan
med huvudet vilande på mjuka kuddar
kroppen invirad i ett mjukt påslakan
innehållande ett mjukt täcke
under den nedtyngada resårbottnen,
nedtyngd av älskogsnätter kanske
och kanske inte

vad består då bråten av tro?
inbundna böcker
tidskrifter
pocketböcker
en trasig väckaklocka
som jag inte kan förmå mig att kasta
eftersom den är ett minne
av en svunnen tid
tillknycklade chokladpapper
spelkvitton
en genomskinlig medicinask
värktabletter i folie
ett dussin pennor av olika storlek form och typ
ett svartnat bananskal en resebroschyr
några cdskivor
dvdskivor
en liten dator i fickformat
min ännu påslagna mobil
några udda strumpor
fler tidningar
och pocketböcker
några räkningar
och några vanliga brev
två vykort från australien
en ölöppnare
några tablettaskar
en burk salva
ett halvätet paket russin
en ask aldrig använda kondomer
några använda biobiljetter
skärpet till en trasig morgonrock
ett flygblad om att det finns folk
som vill flytta in i samma område som jag bor i
en nyckelknippa
några tomma läskedrycksburkar
några vilsna kramdjur
samt ett slitet glasögonfodral i smutsig plast




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 347 gånger
Publicerad 2006-11-11 01:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP