Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
DIT!


SÖKER 1.

Likt fåglarnas skratt
från Ishavet till Ökenstranden
likt hästarna med de tunga malmslädarna
på gruvfjället ... hemåt i snöstorm

till den varma havren, till det mjuka
mörkret som är stall, som är leva

i en gömd vrå i kroppen
bor en osviklig dragning: dit!
från det kalla, det oändligt uttsräckta

till det osynligt nära där
snöflinga blir maskrosskärm.

*




Fri vers av Sebastian Lybeck
Läst 213 gånger
Publicerad 2006-11-11 17:28



Bookmark and Share


  wayward - taiga
Den här är riktigt, riktigt fin.

Hur du binder ihop berättelsen i strof ett och två,
från kalla fjället till spiltan - som är leva..

det är jättefint..

Sluta nu inte skriva.

'Brev från skogen' gjorde mig uppriktigt glad!

Ha det bäst!
2006-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Sebastian Lybeck