Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är nåt vi måste tänka om med varandra

jag känner mig som
ett ljus som precis
har satts ner i en tårta
gjord för att fira någon
som inte vill fylla år
jag finns i en stad som inte byggts
i ett mörker som ingen ens
funderar på att släcka för gott
i ett par fönster som ingen tittar in i
där finns jag och du får tänka på mig
på vilket sätt du vill
jag kan vara ett problem
om du mår bättre av det
jag vet inte om jag är boxaren
eller slagpåsen i ditt liv
men jag vet hur man säger god natt
till sig själv
jag vet hur man ber sina vänner att inte banta
för att man vill att de ska vara
tjockare än en själv
jag vet att det är de ensammaste
människorna som talar mest sanning
jag vet hur lätt det är att
själv blir sårad när man inte
vill såra någon alls
och jag vet hur svårt det är att
inse att man faktiskt kan vinna
att tänka att man vill dö
innan man når marken
att kliva över fötterna
så att man missar stegen

det här tomrummet har
inte längre någon vacker utsikt
jag har hela livet på mig
att ändra allt det här
men det är inte så länge
man bör om möjligt få sluta andas
gärna utan att sluta leva
jag lägger mig i badkaret
och önskar att jag var en tablett
men jag blir nog aldrig upplöst
istället håller jag en vattendroppe mot örat
och lyssnar till havet
jag måste lugna ner mig

förut önskade jag alltid
att jag kunde få vara ensam
men min största rädsla
var att jag skulle sluta helt själv
jag häller ut öl i mina föräldrars säng
krossar vardagsrumsfönstret
och lägger chips lite varstans
för att sedan trampa ner dem i mattan
nu ser det ut som
att jag har haft fest
under tiden då mina
föräldrar varit bortresta
allt för att de ska tro
att jag faktiskt har vänner.
för ett par veckor sen bestämde
jag mig för att så mina fingrar i gräset
ska de plockas i år
eller bara klippas ner
vill fortfarande att isen
ska brytas av din beröring
varje andetag du tar
försöker jag andas in
när vinden långsamt välter din hand
längtar jag efter dig
jag vet att du är vacker
men egentligen inte hur du ser ut
jag vet, då man förstår kärleken
så behöver man den kanske inte längre
hade jag behövt verkligheten
om jag hade haft dina centimeter

jag köper fortfarande
två par av allting
så om du kommer hit
kan du och jag vara tvillingar
men jag vet att du inte sover gott ensam
och jag sover inte alls
och så rinner kroppen
genom vintergatan igen
och du hör inte av dig
det är nu jag lär mig att
en telefon man inte
använder slipper man vara rädd för
jag går ut och ser fågelstreck på himlen
jag visste inte att du tog den vägen hem

jag önskar att du vänder tillbaka
jag önskar att du kanske
skulle vilja tänka med mig snart
att du ändå tycker om
trots mig




Fri vers av Oskar Rickardsson
Läst 207 gånger
Publicerad 2006-11-15 18:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Oskar Rickardsson
Oskar Rickardsson