Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har liksom svårt att släppa svenskan nu när jag har kommit in i det. Kan ha att göra med att jag läser mest svensk poesi för tillfället. Hoppas ändå att jag utvecklas inom svenskan, eftersom det egenligen inte är språker jag uttrycker mig lättast på.


Räddar du mig en dag?

Samtidigt som jag sitter här, ensam
Sitter du där långt borta, utan sällskap
Samtidigt som jag känner tvivel och mörker
Sitter du där långt borta, och känner ljusets kraft
Om jag är nattens gråtande ängel
Vore du prinsen av kärlekens dagar
Om jag är den eviga pessimisten
Vore du optimisten som räddar mitt liv.

Du är vännen jag litar på
Du är hon på bussen med det snälla leendet
Du är den som skriver vackrast
Du är han med de finaste händerna
Du är den enda jag kan gråta inför
Du är vännen jag aldrig lämnar

Jag är en klok person
Med många i mitt liv att lita på
Med många som bryr sig
Men ibland är ensamheten mitt enda hopp
Mitt enda hopp att finnas till
Och en dag finna dig.




Fri vers av Ankan
Läst 323 gånger
Publicerad 2006-11-15 21:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ankan
Ankan