Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fysiklektion

I ditt parallella universum,
har ännu inte tyngdlagen upptäckts.
Det är därför du svävar fram över marken,
som en humla som inte vet att den inte ska kunna flyga.

Newton fick aldrig något äpple i huvudet,
men dragningskraft mellan kroppar är du ändå expert på.

Ingen trodde på Copernicus eller Galilei,
för hur skulle du kunna vara något annat än universums mitt?


Willhelm Röntgen fick dock fritt spelrum,
för du kan se rakt igenom mig.




Fri vers av hanu
Läst 316 gånger
Publicerad 2006-11-18 19:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hanu
hanu