Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något om (min och andras) vanmakt


I realiteten, något om vanmakt




Jag är ledsen över att (ett) barn kan dö,
jag är \'mer\' upprörd över att ett barn
i min närmaste omgivning dör,

än att en miljon barn
i en annan världsdel dör
på grund av
undernäring-läs krig-läs undernäring

jag är ledsen över min maktlöshet
att förutse vilket eller vilka barn
i min närmaste omgivning
som i den närmaste framtiden riskerar
att lemlästas eller dö
av fysisk eller mental misshandel
mobbing
cancer
trafik\'olycka\'
vanvård
brand
ej uppsikt över litet barn
och så vidare

jag är bedrövad över min maktlöshet
att kunna vara \'där\'
det skulle göra mest nytta
i skolorna
på fältet
bland proffsen

jag står på en tänkt balkong och ser ut
över verkligheten och vardagslivet
här uppifrån syns inte kriminaliteten
oavsett hur dess ansikte ser ut
i realiteten




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 436 gånger
Publicerad 2006-11-21 12:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP