Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svårare att komma iväg



svårt att lämna sömnens trygghet
sängens värme
badets mjukhet

värst att lämna maten på bordet
inte äta mera nu
men det är ju så gott

jobbigt att lämna hemmet
gå utanför och låsa om sig
ge sig av till någon sorts arbetsplats
om än så \'bara\' till en livets skola

jobbigt att lämna arbetsplatsen
alla kompisarna
ljuden
snacket
stämningen

jobbigt hämta barnen
de vill inte lämna
den tillfälliga tryggheten
alla kompisarna
ljuden
snacket
stämningen

svårt att lämna matbordet
fast den sista tuggan
nästan fastnade halvvägs ned

jobbigt att sätta sig framför skärmen
jobbigt att se bilderna
läsa texterna
tänka själv, känna själv
engagera sig

fruktansvärt att lämna skärmen
den var mitt sällskap
alla kompisarna
ljuden
snacket
stämningen

jobbigt
tvätta sig, borsta tändern
nu blev jag ju pigg igen
försöka stoppa om mig
försöka lämna dagen
släcka ljuset
slappna av och
zzzzzzzz

drömmer
svårt att lämna sömnens trygghet
sängens värme...




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 369 gånger
Publicerad 2006-11-21 12:52



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Man kanske i själva verket är en stor ek som stått stilla på ängen på samma sätt i hundratals år, och allt det andra är bara dröm?
2006-11-22

    Collection
Gillar upprepningarna du gör.
"ljuden
snacket
stämningen"

Bra skrivet, livets tänkande
2006-11-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP