Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den här är gammal som gatan, men känns fortfarande aktuell.


Älska lite




Jag tänkte att jag skulle älska lite. Inte så mycket så att det stör någon, men tillräckligt för att det ska kännas bra i hjärtat.

Så jag älskar. Lite för mycket. Lite för intensivt. Men hallå, kärlek är ju kärlek, eller hur? Har fått höra att jag stänger in mig. Så jag öppnade.
Lite för mycket. Lättade på trycket.
Har fått höra att jag kräver, kräver. Så jag slutar kräva då. Det ska inte vara så svårt. Det är bara att inte be om något. Inte be om beröring när den behövs som mest.

Jag tänkte att jag skulle älska lite. Kanske bara en människa.
Det ska kännas bra i hjärtat. Överallt människor och de behöver kärlek precis som jag. Att älska en människa. Har fått höra att det är omöjligt. Det är omöjligt. Min kärlek rinner liksom över. Så jag rinner över.




Fri vers av Goldengate
Läst 418 gånger
Publicerad 2006-11-23 01:43



Bookmark and Share


    Haqq
Träffande och tragiskt. Ett frustrerat sökande efter Kärleken™ som ingen kan uppfyllas av.

Att få följa känslan under både tanke, handling och konsekvens ger mig känslan av tillväxt och utveckling. Avslutningen är hård men kopplingen mellan första och sista stycket ger dikten en cirkulär rörelse som beskriver ett evigt tillstånd. Frågan är om det är ett hamsterhjul.

Insiktsfullt. Jag gillar den skarpt. "Det ska kännas bra i hjärtat."
2006-11-24

  Shininkagemusha
Lite evigt tema, eller hur?

I min värld är det positivt att rinna över av kärlek men det är inte riktigt så det känns här.
2006-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Goldengate
Goldengate